[ad_1]

Belarus – dpa (prin Agerpres) – 4 martie 2022: Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a negat categoric astăzi implicarea ţării sale în războiul împotriva Ucrainei.

“Armata Republicii Belarus nu a participat la operaţiunile speciale (ale Rusiei în Ucraina) şi nu intenţionează să participe. Nu este nevoie de aceasta”, a spus Lukaşenko pentru mass-media de stat belaruse, folosind termenul folosit de Kremlin pentru invazie.

Oficial, Moscova îşi denumeşte invazia din Ucraina “o operaţiune militară specială”, menită să “demilitarizeze” şi “denazifice” această ţară.

Potrivit lui Lukaşenko, Minskului nu i s-a cerut ca Belarus să participe la această “operaţiune militară”. “Nu aveţi motive de îngrijorare”, a afirmat preşedintele belarus.

Totodată, Lukaşenko a subliniat că frontierele Republicii Belarus cu Ucraina vor fi întărite. El a vorbit despre tentativele în curs de a atrage Belarusia în conflict.

Aleksandr Lukaşenko, numit de unii “ultimul dictator al Europei”, i-a permis preşedintelui rus Vladimir Putin să folosească ţara sa pentru a desfăşura trupe ruse ce participă acum la invazia asupra Ucrainei. Avioane, elicoptere şi rachete ruse au fost desfăşurate de pe teritoriul belarus.

Republica Belarus este de asemenea locul unde sunt organizate negocieri între delegaţiile rusă şi ucraineană.

Guvernul ucrainean de la Kiev a afirmat la un moment dat că trupe belaruse luptă de asemenea în Ucraina sau se pregătesc să lupte.

[ad_2]

Source link

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.