[ad_1]

Kiev-Digi24-03.03.2022: Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, îi cere lui Vladimir Putin să negocieze direct cu el, afirmând că aceasta este “singura cale” de a opri războiul.

El s-a declarat “deschis” şi “dispus să discute toate problemele” cu liderul de la Kremlin.

Preşedintele ucrainean i s-a adresat direct lui Vladimir Putin, într-o conferinţă de presă: “Aşezaţi-vă la masă cu mine. Doar că nu la 30 de metri distanţă”, a adăugat Zelenski, aluzie la faptul că liderii occidentali care au venit la Kremlin au fost ţinuţi la mare distanţă de Vladimir Putin, la o masă devenită deja celebră, relatează BBC.

“Nu atacăm Rusia şi nu intenţionăm să o atacăm. Ce vreţi de la noi? Lăsaţi-ne pământul!” – i-a cerut Zelenski lui Putin.

Pe de altă parte, preşedintele ucrainean le-a cerut joi occidentalilor să îşi intensifice sprijinul pentru ţara sa, afirmând că, dacă Ucraina va fi învinsă de Rusia, aceasta va ataca restul Europei de Est, începând cu statele baltice până la fostul Zid al Berlinului.

“Dacă dispărem, Doamne fereşte, atunci vor fi Letonia, Lituania, Estonia etc., până la Zidul Berlinului, credeţi-mă”, a spus Zelenski cerând Occidentului fie să instituie deasupra Ucrainei o zonă de interdicţie aeriană pentru avioanele ruseşti, fie să furnizeze avioane ţării ca să se poată apăra.

Declaraţiile preşedintelui ucrainean au fost făcute în timp ce în regiunea Brest, la graniţa dintre Belarus şi Polonia, a început o nouă rundă de discuţii între Rusia şi Ucraina, a doua de la izbucnirea conflictului. Discuţiile se desfăşoară însă la nivel de adjuncţi ai miniştrilor de externe ai celor două state.

[ad_2]

Source link

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.