[ad_1]

Ucraina-Reuters (prin Agerpres)-1 martie 2022: Toţi membrii misiunii speciale de monitorizare a OSCE vor părăsi astăzi zona oraşului Doneţk, aflată sub controlul separatiştilor din estul Ucrainei, a declarat o sursă diplomatică.

Misiunea Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a fost de a monitoriza şi de a raporta încălcările Acordului de la Minsk, încheiat în 2015 de Kiev şi de separatiştii susţinuţi de Rusia.

OSCE a început deja evacuarea către Republica Moldova a personalului său din Ucraina, în urma agresiunii militare a Rusiei.

Ministerul de Externe de la Chişinău a confirmat evacuarea misiunii civile de monitorizare a OSCE din Ucraina, ca urmare a imposibilităţii garantării securităţii pentru personalul acesteia.

Vor fi evacuate pe cale terestră circa 300 de persoane, inclusiv 40 de cetăţeni moldoveni, iar autorităţile Republicii Moldova acordă toată asistenţa necesară pentru buna desfăşurare a acestei operaţiuni, instituţiile statului fiind în contact permanent cu reprezentanţi ai OSCE.

Misiunea specială a OSCE de monitorizare în Ucraina este o misiune civilă, al cărei mandat este de a monitoriza şi informa comunitatea internaţională despre situaţia din Ucraina, inclusiv în zona conflictului din Donbas. Pe tot parcursul activităţii sale misiunea a jucat un rol esenţial în observarea situaţiei pe teren, raportarea incidentelor şi altor evoluţii relevante.

OSCE are 57 de state membre, între ele numărându-se Rusia, Ucraina, SUA şi toate ţările membre ale Uniunii Europene.

[ad_2]

Source link

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.