[ad_1]

Bruxelles-AFP (prin Agerpres)-28 februarie 2022: Uniunea Europeană l-a adăugat pe purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin şi pe mai mulţi oligarhi pe lista sa neagră a personalităţilor sancţionate cu îngheţarea activelor şi interdicţii de călătorie din cauza sprijinului lor pentru războiul purtat de Moscova împotriva Ucrainei.

Şase oligarhi, mai multe personalităţi apropiate preşedintelui rus, inclusiv purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, şi o duzină de jurnalişti se află pe lista cu 26 de nume aprobată de statele membre şi publicată luni în Jurnalul Oficial al UE. Vladimir Putin şi ministrul său de externe, Serghei Lavrov, au fost incluşi pe listă vinerea trecută, aminteşte AFP.

Pe listă figurează oligarhi şi oameni de afaceri activi în sectoarele petrolier, bancar şi financiar, precum şi membri ai guvernului, militari de rang înalt şi ”propagandişti care au contribuit la răspândirea propagandei antiucrainene”, a precizat UE a precizat într-un comunicat.

Printre persoanele incluse pe listă se numără Igor Sechin, patronul companiei petroliere de stat ruseşti Rosneft, şi directorul general al gigantului energetic Transneft, Nikolai Tokarev.

Oligarhii Alişer Usmanov, Petr Aven şi Alexander Ponomarenko şi bancherul Mihail Fridman figurează, de asemenea, pe lista de sancţiuni.

Aceasta conţine şi numele vicepremierului rus Dmitri Cernîşenko, alţi membri ai guvernului rus şi jurnalişti de top.

Măsurile restrictive includ interdicţii de călătorie, îngheţarea activelor şi interdicţia de a pune fonduri la dispoziţia persoanelor incluse pe listă.

Această serie de sancţiuni a afectat, de asemenea, compania de asigurări pentru industria gazelor naturale SOGAZ.

[ad_2]

Source link

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.