[ad_1]

Fiecare gest de ajutor reprezintă un pas pe drumul spre normalitate. Muzeul Astra din Sibiu a lansat un demers special pentru refugiaţii din Ucraina.

Ciprian Ştefan, Manager General al muzeului, a detaliat acţiunile: “Prin programele noastre de valorizare a patrimoniului material şi imaterial, putem, în condiţiile legii, să asigurăm 5 locuri de muncă pentru refugiaţii din Ucraina, mai ales pentru cei care au lucrat în sectorul cultural. Vom gândi alături de aceştia un program cultural menit să comunice valorile culturii tradiţionale din Carpaţii Europei şi vom reconstrui împreună o gospodărie de hahol (vechii ucraineni) din Delta Dunării. Vrem ca acest demers să fie simbolul păcii, al bunei vecinătăţii şi al speranţei de mai bine! Precizăm că putem asigura cazarea la Cabana Hostel Diana, unitate de cazare a Muzeului Astra situată în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Aşa vom arăta că unitatea noastră, a fiinţelor umane, învinge orice tentativă de distrugere a valorilor comune. Rugăm pe această cale ca toţi cei implicaţi în a ajuta refugiaţii să ne ajute cu informaţii şi să transmită mai departe propunerea noastră. Precizez că Asociaţia «Telea Bologa» funcţionează ca entitate suport a Muzeului Astra, iar astfel, în condiţiile legii, vom pune la dispoziţie şi un cont pentru donaţii financiare. De asemenea, punem la dispoziţia celor care vor să ajute cu donaţii în haine şi încălţăminte pentru toate vârstele, produse alimentare neperisabile, produse de igienă personală (adulţi şi copii) sau alte obiecte utile/ necesare, un spaţiu aferent de la intrarea numărul 3 din Muzeul Astra, la Hostel Diana. Totodată vom asigura transportul acestor donaţii acolo unde nevoia este mai mare. (…) Europa trece printr-o criză şi toţi trebuie să luptăm ca ea să fie anihilată, iar noi ca instituţie de cultură, venim în întâmpinarea ei cu un arsenal imbatabil. E datoria noastră să arătăm că răul tot timpul este învins cu arma păcii, a iubirii de aproape şi că prin cultură unim popoare! Doamne ajută!”.

Iniţiative similare sunt pregătite şi de alte instituţii de cultură din ţara noastră, care doresc să angajeze refugiaţi din Ucraina.

[ad_2]

Source link

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.