[ad_1]

Promateris (BVB: PPL), grup industrial român şi lider în Europa Centrală şi de Est în producţia de ambalaje biodegradabile şi compostabile, raportează o cifră de afaceri consolidată de 187.5 milioane de lei în 2021, în creştere cu 62% faţă de anul trecut, conform unui comunicat de presă. Grupul, care include şi compania de distribuţie Biodeck, a înregistrat EBITDA consolidat de peste 30 milioane de lei, cu 129% mai mult comparativ cu 2020. Totodată, compania a înregistrat un profit net de 18,7 milioane de lei, o majorare cu 405% faţă de 2020 şi cu 286% faţă de 2019.

Tudor Georgescu, CEO Promateris, a declarat: “Grupul Promateris continuă creşterea accelerată din ultimii ani, încheind anul 2021 cu performanţe solide şi înregistrează creşteri de două, chiar trei cifre, la toţi indicatorii de performanţă. Unul dintre indicatorii pe care am început recent să-i urmărim, profitul net, a avut o creştere de 405% anul trecut. Profitul realizat constituie o sursă importantă de finanţare pentru planurile de dezvoltare ale societăţii. Planul nostru de investiţii s-a demonstrat a fi unul ambiţios şi de succes, confirmând că atât modelul de business, cât şi strategia noastră permit creşterea accelerată a companiilor din grup. Ne propunem să continuăm investiţiile şi avem planuri de dezvoltare regionale în privinţa ambalajelor compostabile, dar în acelaşi timp analizăm şi alte tipuri de proiecte cu componentă verde.”

Potrivit sursei citate, rezultatul consolidat a fost influenţat pozitiv de operaţionalizarea investiţiilor desfăşurate în 2021, precum dezvoltarea capacităţii de producţie de ambalaje biodegradabile şi compostabile, dar şi eficientizările operaţionale realizate la nivelul grupului. Linia de reciclare bioplastic a contribuit semnificativ la creşterea marjei, dar şi la reducerea impactului de mediu. În 2021, Promateris a reciclat în proporţie de 100% deşeurile industriale biodegradabile, reintroducându-le în producţie.

Promateris a continuat să producă ambalaje biodegradabile şi compostabile, consolidându-şi portofoliul de clienţi naţionali şi internaţionali, conducând la rezultatele financiare solide înregistrate în 2021. Compania este în acest moment în top cinci producători de materiale compostabile din Europa şi vizează dezvoltarea capacităţii actuale de producţie pentru a îşi consolida poziţia de lider regional. În 2021, Promateris a avut o creştere de 150% a exporturilor de ambalaje biodegradabile şi compostabile, iar în 2022 intensificarea exporturilor va fi o prioritate pentru grup.

Conform comunicatului,Promateris îşi propune să continue investiţiile în dezvoltarea companiilor din grup, prin creşterea capacităţii de producţie, dar şi prin investiţii în diversificarea portofoliului de produse. În vederea dezvoltării grupului, compania analizează oportunitatea unor proiecte de M&A pentru a susţine creşterea EBITDA pentru perioada 2023-2025. Obiectivul pentru anul 2025 este atingerea unei cifre de afaceri de 100 de milioane de euro.

Proiecte de dezvoltare din granturi nerambursabile

– Proiectul Europa Verde. Tehnologii eficiente pentru producţia de ambalaje inovative si sustenabile – În 2021, Promateris a finalizat proiectul de investiţii de 2.5 milioane de euro în fabrica din Buftea, în vederea realizării de ambalaje biodegradabile şi compostabile. Investiţia a fost co-finanţată prin granturile acordate de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, în cadrul programului “Creşterea IMM-urilor din România”. Promateris a câştigat un grant de 950.000 euro.

– Proiectul Decarbonizarea economiei locale prin realizarea de produse bio-based – în anul 2021, Promateris a început investiţiile în dezvoltarea unei noi divizii, Bio Compounds, care are ca scop producţia de materie primă provenită din surse parţial regenerabile, destinată realizării de ambalaje biodegradabile şi compostabile. Promateris îşi consolidează, astfel, poziţia de lider regional, construind cea mai mare capacitate integrată de producţie bio-based din Europa Centrala si de Est. Proiectul de investiţii are o valoare de peste 1.65 milioane de euro. Promateris a câştigat un grant în valoare de 744.000 de euro, în cadrul procesului competitiv lansat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, prin mecanismele financiare SEE şi Norvegian Grants 2014-2021, în cadrul programului “Creşterea IMM-urilor din România.”

– Proiectul Electric UP – în noiembrie 2021, Promateris a câştigat un grant în valoare de 100.000 de euro, cu scopul instalării de panouri fotovoltaice la fabrica sa din Buftea. Acesta este primul pas al companiei în tranziţia către utilizarea energiei din surse regenerabile în procesul de producţie.

[ad_2]

Source link

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.