[ad_1]

Elveţia-Reuters-28 februarie 2022: Elveţia va adopta sancţiunile Uniunii Europene împotriva cetăţenilor ruşi implicaţi în invadarea Ucrainei de către Rusia, îngheţându-le activele, a anunţat astăzi guvernul de la Berna, îndepărtându-se de la politica tradiţională de neutralitate a republicii alpine.

”Având în vedere intervenţia militară a Rusiei în desfăşurare în Ucraina, Consiliul Federal a luat decizia pe 28 februarie de a adopta pachetele de sancţiuni impuse de UE pe 23 şi 25 februarie”, se arată într-un comunicat al guvernului federal.

Elveţia a adoptat de asemenea sancţiuni financiare, cu efect imediat, împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin, a premierului Mihail Mişustin şi a ministrului de externe Serghei Lavrov, se precizează în comunicat.

”Elveţia îşi reafirmă solidaritatea cu Ucraina şi poporul său; va livra ajutoare pentru persoanele care s-au refugiat în Polonia”, a mai afirmat guvernul de la Berna, reiterându-şi oferta de a media în conflict.

Preşedintele Elveţiei, Ignazio Cassis, a declarat duminică că era ”foarte probabil” ca ţara sa să urmeze linia Uniunii Europene.

De asemenea, Elveţia s-a confruntat cu presiuni în creştere pentru a se situa fără echivoc de partea Occidentului împotriva Moscovei şi de a adopta sancţiuni contra acesteia.

Elveţia a parcurs o linie întortocheată între a arăta solidaritate cu demersul Occidentului şi a-i menţine neutralitatea tradiţională despre care afirma că o poate transforma într-un potenţial mediator.

[ad_2]

Source link

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.