[ad_1]

Belarus- AFP(prin Agerpres)-28 februarie 2022: Autorităţile belaruse au anunţat astăzi că sunt gata să găzduiască tratativele ruso-ucrainene.

Emisarii Moscovei şi ai Kievului nu au sosit încă în Belarus.

“Locul tratativelor între Rusia şi Ucraina în Belarus este gata şi aşteptăm delegaţiile”, a anunţat Ministerul de Externe de la Minsk pe Facebook, unde a publicat şi o fotografie a sălii unde ar trebui să aibă loc dialogul. În imagine se poate vedea o masă lungă cu peste zece scaune de fiecare parte şi cu drapelele Belarusului, Rusiei şi Ucrainei în fundal.

Ucraina a acceptat duminică ideea negocierilor, deşi a indicat că nu speră prea mult că astfel se va pune capăt invaziei ruse începute joia trecută. Kievul a indicat că nu vor exista “condiţii prealabile” şi că nu intenţionează să “capituleze”.

Tratativele vor avea loc la frontiera ucraineano-belarusă, deşi teritoriul belarus este folosit de forţele ruse ca bază pentru ofensiva din Ucraina. Autorităţile de la Kiev au afirmat că preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a promis că aviaţia şi rachetele ruse din Belarus nu vor fi lansate în timpul sosirii delegaţiei ucrainene, al tratativelor şi al revenirii negociatorilor în capitala Ucrainei.

[ad_2]

Source link

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.