[ad_1]

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, afirmă că România este pregătită să primească militari ucraineni răniţi, care să fie trataţi în spitalele militare, dar şi civili victime ale războiului, informează news.ro.

Potrivit lui Arafat, Mecanismul de Protecţie Civilă existent la nivel european poate acorda asistenţă victimelor războiului din Ucraina şi în spitale din alte state europene.

“Pot fi primiţi şi răniţi civili, sunt convins (…) Detaliile de număr, de transfer, se vor stabili între autorităţile ucrainene şi cele din România, se vor stabili inclusiv modalităţile în care vor fi aduşi aceşti răniţi”, a afirmat Arafat.

El a arătat că preluarea răniţilor de la graniţă “nu va fi o problemă”, iar dacă se vor stabili alte modalităţi, România se va implica.

“Mecanismul de Protecţie Civilă europeană este pregătit pentru a asigura locuri şi în alte ţări, dar singurele zone pe unde se poate trece ştim că sunt zonele de graniţă”, a adăugat Raed Arafat.

El a dat asigurări că, dacă cele 11 spitale militare vor avea nevoie de suplimentări de fonduri, “acest lucru va fi asigurat”.

[ad_2]

Source link

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.