VIDEO – CLAUDIU CAZACU, CONSULTING STRATEGIST XTB ROMÂNIA: “Anul investiţional 2022 nu va semăna cu niciun alt an” – 25.02.2022

VIDEO - CLAUDIU CAZACU, CONSULTING STRATEGIST XTB ROMÂNIA: "Anul investiţional 2022 nu va semăna cu niciun alt an" - 25.02.2022

[ad_1]

Anul investiţional 2022 nu va semăna cu vreun alt an pentru că nu am avut o asemenea ameninţare de război atât de aproape de noi în ultimii ani, adică de când avem bursă modernă în România, consideră Claudiu Cazacu, Consulting Strategist în cadrul XTB România.

“Anul investiţional 2022 nu cred că va semăna cu niciun alt an pentru că nu am avut o ameninţare de război atât de aproape de noi, în ultimii ani, adică de când avem bursă modernă în România. În plus, inflaţia reprezintă o problemă reală pentru investitori. Acţiunile oferă o protecţie în faţa inflaţiei. Pe de altă parte, inflaţia erodează capitalul. Recunoştea şi Warren Buffett că nu ai unde să te ascunzi (de inflaţie – n.r.). Materiile prime pot fi o soluţie temporară. În linii mari vorbim de o ajustare, de şocuri de volatilitate destul de pronunţată şi cine va intui momentele potrivite îşi va putea replasa capitalul în mod optim la momentul potrivit”, a declarat analistul XTB România.

Cazacu arată că piaţa bursieră americană a fost susţinută în ultimele luni, la nivel de indici, de companiile gigant, în timp ce “sub capotă” piaţa a corectat destul de puternic. Acesta consideră că investitorii ar trebui să aibă o strategie pe termen mai lung având în vedere faptul că în prezent are loc o ajustare în pieţe cu şocuri de volatilitate pronunţată.

“Spuneam acum un an şi ceva, în vremuri mult mai grele şi mai tensionate decât cele de acum – nu din punct de vedere geopolitic, ci al situaţiei din sănătate – că situaţia de transformare a modului de lucru a dus până la urmă la o accelerare a unor trenduri cu 3 ani de zile. Ce s-a întâmplat a fost că pieţele au văzut această oportunitate, faptul că profiturile se mută din anumite zone către sfera de digital – bineînţeles serviciile au avut de suferit, dar companii precum Google, Facebook şi Amazon au avut enorm de câştigat, Zoom mersese aproape de 500 de dolari, iar acum suntem în jur de 140 de dolari/acţiune. Se pot calcula procentele (corecţiei), dar ele vor ieşi la nivel de foarte multe zeci de procente. Netflix a fost până de curând la jumătate faţă de vârf. Sub suprafaţa pieţei, ceea ce s-a întâmplat a fost o corecţie drastică. Asta nu se vede neapărat pe indici, care sunt susţinuţi de câteva companii foarte mari care s-au ţinut foarte bine. Multe sunt încă în vecinătatea maximelor istorice, însă dincolo de acestea companiile de talie mică sau medie plus companiile din gaming (au suferit). Între giganţi avem o suferinţă majoră pentru Facebook, denumit acum Meta Platforms. Aş spune că este o imagine foarte diferită între ceea ce ne oferă indicele şi ceea ce ne oferă profunzimea pieţei care dădea semnale destul de serioase şi de dure cu mult timp înainte”, a spus Claudiu Cazacu.

[ad_2]

Source link

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.