PENTRU ANUL 2021 Bittnet Group raportează venituri consolidate de 112,6 milioane de lei – 25.02.2022

PENTRU ANUL 2021 Bittnet Group raportează venituri consolidate de 112,6 milioane de lei - 25.02.2022

[ad_1]

Bittnet, grup de companii IT listat pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, raportează venituri consolidate de 112,6 milioane de lei pentru anul 2021, în creştere cu 3% faţă de anul anterior, o marjă brută de 24,5 milioane de lei, o apreciere cu 14% faţă de 2020. Profitul financiar înregistrat de companie este de 9,1 milioane de lei, comparativ cu pierderea de 2,7 milioane de lei din 2020, în timp ce profitul operaţional atinge valoarea de 7,3 milioane de lei, cu 24% mai mult comparativ cu anul precedent. Grupul raportează un profit brut de 16,2 milioane de lei, de 11 ori mai mare faţă de 2020, conform unui comunicat remis redacţiei.

“Rezultatele publicate astăzi vin în continuarea evoluţiei pozitive din 2020, când profitul operaţional a crescut de cinci ori faţă de anul 2019, iar cel net cu 5,5 milioane de lei, confirmând strategia de creştere continuă pe care am propus-o încă de la listare. Faimosul citat al lui Bill Gates legat de faptul că oamenii subestimează ce se poate face în zece ani, este mai valabil ca oricând. Credem că o activitate investiţională derulată cu succes poate amplifica semnificativ atât planul de creştere al grupului, dar mai ales să genereze o stare de antifragilitate a acestuia. Prin urmare, vom continua să investim şi în alte companii, conform strategiei planificate de M&A, având în vedere că în cei şapte ani de la listarea la bursă, am generat pentru investitori un randament anualizat de peste 40% al sumelor investite. Conform estimărilor noastre, ne aşteptăm ca acest trend pozitiv să continue şi în anii următori, fără a face însă o promisiune asupra valorii efective a randamentelor,” a declarat Mihai Logofătu, CEO şi cofondator Bittnet Group.

Potrivit sursei citate, divizia de Tehnologie, reprezentată de Dendrio, IT Prepared, Elian, Nenos, Nonlinear, ISEC şi GRX, raportează o cifră de afaceri de 98,4 milioane de lei. În cadrul aceste divizii a fost obţinută o creştere a marginii brute generate, de la 13,7 la 17,3 milioane de lei, precum şi o majorare semnificativă, de 167% a profiturilor operaţionale generate în valoare de 7,7 milioane de lei. Tranzacţiile pentru IT Prepared, Nenos, Nonlinear, ISEC şi GRX au fost finalizate în cel de-al treilea trimestru, iar rezultatele înregistrate de acestea au fost luate în considerare în ultimul trimestru al anului 2021. Compania se aşteaptă ca cererea pentru servicii şi soluţii IT acoperite de portofoliul diviziei de Tehnologie să fie în continuare una consistentă.

Divizia de Educaţie, care include Bittnet Training, Equatorial, Computer Learning Center (CLC) şi The eLearning Company, a înregistrat venituri de 14,2 milioane de lei, în creştere cu aproximativ 11%. Pe parcursul anului 2021, divizia de Educaţie a atras cu 50% mai mulţi clienţi comparativ cu 2020, clienţi care, conform estimărilor companiei, vor cumpăra produse şi în anii următori. În 2021, echipa de vânzări a gestionat un număr de peste 1.500 de oportunităţi dintre care 676 au fost câştigate. De asemenea, compania lucrează momentan la un număr de şase oportunităţi de atragere de fonduri europene pentru dezvoltarea de proiecte în zona de educaţie, cu o valoare totală estimată la aproximativ 12 milioane de lei.

“Anul 2021 a fost cel mai activ an din perspectiva proiectelor de M&A. Am reuşit să finalizăm cinci investiţii noi, IT Prepared, prima investiţie în zona de managed infrastructure services, Nenos&Nonlinear, prin care ne consolidăm poziţia pe zona de dezvoltare software şi a inteligenţei artificiale, CLC, prin care ne-am extins portofoliul de certificări, în special în sectorul securităţii cibernetice, ISEC şi GRX, care marchează o nouă etapă a dezvoltării noastre, prin crearea unei divizii de securitate cibernetică la nivelul grupului. Totodată, am realizat şi primul exit prin vânzarea diviziei de Software Autodesk, parte din compania Dendrio. Prin urmare, având în vedere tranzacţii finalizate, considerăm că am făcut un pas major către obiectivul nostru pentru anul 2024 – afaceri de 500 de milioane de lei la nivelul întregului grup,” a declarat Cristian Logofătu, cofondator Bittnet Group.

În ceea ce priveşte activitatea emitentului pe piaţa de capital, lichiditatea acţiunilor BNET a rămas una sporită în 2021, fiind înregistrată o valoare medie lunară de 5-6 milioane de lei. La finalul anului 2021, numărul acţionarilor Bittnet Group a crescut, depăşind 4.100 de persoane fizice şi juridice, dintre care 12 sunt fonduri de investiţii, iar 60 sunt investitori persoane juridice, se arată în comunicat.

[ad_2]

Source link

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.