[ad_1]

Germania- Digi24-25 februarie 2022: Purtătorul de cuvânt al executivului de la Berlin, Steffen Hebestreit, a explicat motivele pentru care Germania a refuzat să excludă Rusia din sistemul de plăţi interbancare SWIFT şi a respins criticile ucrainenilor care cereau acţiuni mai dure ale Occidentului împotriva Rusiei după ce Moscova şi-a trimis forţele militare în Ucraina.

“Oprirea SWIFT ar necesita o pregătire tehnică complexă şi ar avea efecte masive şi asupra transferurilor de plăţi în Germania şi pentru firmele germane, în afacerile acestora cu Rusia”, a explicat purtătorul de cuvânt al executivului de la Berlin, Steffen Hebestreit.

Germania nu a fost singura care a ezitat la summitul UE încheiat vineri dimineaţa, a susţinut Hebestreit. “Am observat că şi Franţa şi Italia, printre altele, au avut obiecţii”, a spus el.

Excluderea Rusiei din SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication – societatea pentru telecomunicaţii financiare interbancare globale) este considerată o măsură care ar paraliza sistemul bancar rusesc, scrie Agerpres. Peste 11.000 de instituţii financiare din 200 de ţări folosesc SWIFT pentru schimburile de informaţii privind plăţile.

Liderii politici din Uniunea Europeană au convenit la summit asupra unui pachet de sancţiuni financiare împotriva Rusiei, inclusiv unele personale, însă nu şi asupra interzicerii accesului Rusiei la SWIFT.

Hebestreit a respins criticile preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski. “Cuvinte ca ‘tigru fără colţi’ sau ‘totul e prea puţin’ nu corespund în întregime faptelor”, a apreciat purtătorul de cuvânt, arătând că sancţiunile aplicate până acum au afectat imediat volumul schimburilor efectuate de Rusia.

[ad_2]

Source link

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.