[ad_1]

Ucraina- Reuters( prin Agerpres)-25 februarie 2022: Ministerul Apărării ucrainean a afirmat astăzi că peste 1.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi până acum în conflictul din Ucraina.

”Rusia nu a suferit atât de multe pierderi umane în timpul luptelor în niciunul dintre conflictele armate de la începerea lor”, a adăugat ministerul.

Trupe ucrainene s-au deplasat în Kiev cu echipament militar greu pentru a apăra capitala Ucrainei. ”Oraşul este în modul apărare”, a declarat primarul Kievului, Vitali Kliciko.

”Situaţia este dificilă, dar credem în forţele noastre armate şi le susţinem”, a adăugat fostul boxer.

Administraţia oraşului le-a cerut locuitorilor să închidă şi să dezafecteze camerele de supraveghere video pentru a se asigura că trupele ruse nu vor obţine imagini despre poziţiile forţelor ucrainene.

Pe de altă parte, Ministerul Apărării de la Moscova a declarat că forţele ruse au reuşit să blocheze capitala ucraineană Kiev dinspre vest.

Aerodromul Gostomel, situat la nord-vest de Kiev, a fost capturat, operaţiune în care au fost ”neutralizaţi” 200 de ucraineni, ruşii neînregistrând pierderi, potrivit ministerului rus citat.

Partea ucraineană nu a confirmat această informaţie. Guvernul de la Kiev a anunţat anterior că atacurile asupra aerodromului Gostomel fuseseră respinse şi că forţele ruse au înregistrat pierderi grele.

Potrivit Moscovei, trupele ruse au finalizat blocada asupra oraşului Cernigău, aflat în apropiere de frontiera cu Belarus.

Igor Konaşenkov, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării rus, a acuzat conducerea ucraineană de folosirea unor tactci teroriste şi de utilizarea civililor drept scuturi umane.

[ad_2]

Source link

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.