[ad_1]

Apărarea antiaeriană a Kievului a doborât vineri dimineaţă un avion rusesc, care a căzut lângă un imobil de locuinţe din oraş, a indicat consilierul ministrului de interne ucrainean Anton Gheraşcenko, citat de EFE, informează Agerpres.

“Avionul inamic a fost doborât de antiaeriana ucraineană şi a căzut lângă un imobil situat pe strada Koşiţa 7, cartierul Darniţk”, a indicat demnitarul ucrainean pe contul său Telegram.

După căderea avionului rusesc, o clădire rezidenţială cu nouă etaje a luat foc – de la etajul patru până la etajul nouă- a relatat în acelaşi timp portalul RBC.ua. La stingerea incendiului au fost mobilizate 11 echipaje de pompieri.

Încă dis-de-dimineaţă în capitala ucraineană s-au făcut auzite explozii puternice. Consilierul ministrului de interne Anton Gheraşcenko a declarat că sunt în acţiune bateriile antiaeriene care apără oraşul.

Autorităţile municipale i-a îndemnat pe locuitorii Kievului să rămână în locuinţe. Şcolile şi grădiniţele au fost închise.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut vineri dimineaţă bilanţul victimelor primei zile a invaziei Rusiei împotriva Ucrainei, indicând că sunt 137 de morţi.

“Conform datelor preliminare, din păcate am pierdut deja 137 dintre eroii noştri, cetăţenii noştri, zece dintre ei ofiţeri. 316 au fost răniţi”, a spus Zelenski într-un nou mesaj adresat naţiunii.

[ad_2]

Source link

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.