[ad_1]

Ucraina a cerut astăzi preşedintelui Consiliului pentru Drepturile Omului să organizeze o dezbatere urgentă privind situaţia drepturilor omului ”rezultată din agresiunea rusă”, a anunţat ONU, conform Agerpres.

Într-o scrisoare trimisă preşedintelui Consiliului, argentinianul Federico Villegas, ambasadoarea ucraineană Evgheniia Filipenko a cerut ca dezbaterea să aibă loc “cât mai curând posibil” în cadrul următoarei sesiuni a Consiliului, care începe săptămâna viitoare la Geneva şi la care va participa marţi şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov.

Cererea Ucrainei va fi examinată vineri de către biroul Consiliului.

Dar cele 47 de ţări membre ale Consiliului vor trebui să ia o decizie. Un vot pare inevitabil, având în vedere că Rusia este membră a Consiliului pentru Drepturile Omului, la fel ca şi ceilalţi patru membri ai Consiliului de Securitate, scrie AFP.

Uniunea Europeană şi-a exprimat deja sprijinul pentru o astfel de dezbatere.

”Condamnăm în termenii cei mai fermi agresiunea militară fără precedent a Rusiei împotriva Ucrainei. Noi, UE, susţinem pe deplin cererea Ucrainei” pentru o dezbatere urgentă, a declarat într-un tweet reprezentanţa europeană la ONU din Geneva.

[ad_2]

Source link

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.