[ad_1]

Transilvania Broker de Asigurare (TBK) a raportat, pentru anul trecut, un profit net preliminar de 6,88 milioane de lei, cu 29,2% peste cel din 2020, în condiţiile în care veniturile din exploatare s-au ridicat la 98,9 milioane de lei, în creştere cu 27,8%, pentru aceeaşi perioadă de raportare, conform raportului publicat astăzi de companie pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

“Veniturile din activitatea de distribuţie, element care se identifică cu cifra de afaceri netă, au înregistrat cea mai mare rată de creştere de la listarea acţiunilor TBK, respectiv de +27,8% faţă de exerciţiul precedent, pe fondul creşterii volumului de prime intermediate de la 422 milioane de lei, la 593 milioane de lei (+41%). Comisionul mediu, calculat ca raport între valoarea primelor intermediate şi valoarea veniturilor din activitatea de distribuţie a fost de 16,7%, un nivel ajustat la condiţiile particulare din piaţa asigurărilor”, se arată în raport.

Cheltuielile de exploatare au crescut într-un ritm mai lent decât cel al veniturilor, respectiv +27,2%, evoluţie care a condus la un rezultat brut din exploatare de 8,22 milioane de lei, cu 34,3% mai mare faţă de perioada de referinţă şi la o marjă brută de 8,3%, superioară celei calculate pentru rezultatul aferent anului 2020, de 7,9%, conform documentului.

“Cheltuielile cu comisioanele acordate intermediarilor secundari, care concentrează 89,6% din totalitatea cheltuielilor de exploatare, au crescut cu 24,1%, faţă de anul 2020, în corelare cu dinamica veniturilor din activitatea de distribuţie”, se arată în raport.

La finele lunii decembrie 2020, Gabriel Login deţinea 42% din companie, în timp ce Dan Niculae avea o participaţie de 26,4% în capitalul social al Transilvania Broker de Asigurare.

Evaluarea bursieră a societăţii de asigurare este de 89 milioane de lei.

[ad_2]

Source link

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.