[ad_1]

Un înalt oficial al guvernului ucrainean a comunicat că atacurile cu obuze de la linia de contact cu forţele separatiste proruse din estul Ucrainei “nu sunt obişnuite” şi “par o provocare”. Incidentele au avut loc pe fondul comasării de trupe ruseşti la frontiera cu Ucraina, informează news.ro.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia este “serios îngrijorată” de escaladarea conflictului

Un fotograf Reuters din oraşul Kadiivka, în regiunea Luhansk, condusă de rebelii din Ucraina, a auzit zgomotul unor focuri de artilerie din direcţia liniei de demarcaţie, dar nu a putut stabili detaliile incidentului.

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa, care monitorizează de ani de zile conflictul din Donbas, a menţionat, joi, că a raportat “mai multe incidente cu obuze” în estul Ucrainei.

Separatiştii au acuzat forţele guvernamentale că au deschis focul de patru ori pe teritoriul lor în ultimele 24 de ore.

Ucraina i-a acuzat pe rebeli că au organizat atacuri cu obuze în mai multe locaţii şi au publicat imagini cu o grădiniţă avariată în urma bombardamentelor. Pe de altă parte, Kremlinul a acuzat Ucraina că ar fi deschis focul.

Moscova respinge acuzaţiile conform cărora ar plănui să invadeze Ucraina şi a afirmat săptămâna aceasta că va retrage o parte dintre cei peste 100.000 de militari plasaţi la graniţa cu Ucraina. Occidentul contestă că a existat o retragere semnificativă, iar Statele Unite au spus că mii de trupe continuă să sosească în zona conflictului.

[ad_2]

Source link

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.