[ad_1]

Marea Britanie-AFP(prin Agerpres)-17 februarie 2022: Şefa diplomaţiei britanice Liz Truss va face vizite în Ucraina şi Polonia la acest sfârşit de săptămână, înainte de a participa la reuniunea G7 de sâmbătă din Germania, pentru a-şi afirma din nou sprijinul pentru Kiev în faţa temerilor unei invazii din partea Rusiei.

Liz Truss se va întâlni cu omologii săi din Ucraina, Dmitro Kuleba, şi Polonia, Zbigniew Rau, pentru a-şi manifesta “sprijinul unit pentru suveranitatea ucraineană” şi pentru a repeta avertismentul Marii Britanii către Moscova cu privire la “consecinţele economice grave” care vor urma în cazul unei agresiuni ruse împotriva Kievului, potrivit unui comunicat de presă difuzat joi.

“Îndemn Rusia să ia calea diplomaţiei. Suntem gata să discutăm. Dar suntem foarte clari: dacă va decide să continue pe calea agresiunii, vor exista consecinţe masive şi costisitoare care vor aduce Rusiei “statutul de paria”, subliniază şefa diplomaţiei britanice într-un fragment dintr-un discurs pe care urmează să îl susţină la Kiev.

Ulterior, Liz Truss va participa la conferinţa de securitate de la Munchen, unde sâmbătă este programată o întâlnire a miniştrilor de externe din statele membre ale G7.

[ad_2]

Source link

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.