[ad_1]

Şantierul Naval Orşova (SNO) a încheiat două contracte pentru construcţia a două nave fluviale în valoare totală de 6,33 milioane de euro, a anunţat ieri compania printr-un comunicat publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Cumpărătorul este compania Gebr. de Jonge Shipbuilding Services BV din Olanda, termenele de livrare fiind 30 aprilie 2023 şi 31 iulie 2023, la Orşova. Compania olandeză urmează să plătească un avans din valoarea contractelor, restul urmând să fie achitat în cel mult 25 zile după plecarea navelor din Orşova, după cum reiese din raport.

Cu mai puţin de o lună în urmă, compania românească încheiase două contracte pentru construcţia şi livrarea a două nave fluviale în valoare totală de 4,06 milioane de euro, cumpărător fiind compania olandeză Rensen-Driessen Shipbuilding BV.

Pentru primele nouă luni ale anului trecut, Şantierul Naval Orşova a raportat o pierdere de 0,56 milioane de lei, faţă de un profit de 3,41 milioane de lei în primele trei trimestre din 2020. Veniturile operaţionale au fost de 50 milioane de lei, similare cu cele cele din primele nouă luni ale anului anterior, în timp ce cheltuielile operaţionale s-au ridicat la 50,69 milioane de lei, cu 7,5% peste cele din intervalul ianuarie-septembrie 2020.

SIF Transilvania deţine 50% din Şantierul Naval Orşova, în timp ce SIF Oltenia are 28%, iar SIF Muntenia are 13,2% din producătorul de nave fluviale. Faţă de preţul acţiunii SNO de ieri de la ora 15:00, de 5,9 lei, evaluarea companiei se ridica la 67,4 milioane de lei.

[ad_2]

Source link

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.