[ad_1]

Războiul dintre Valentine’s Day şi Dragobete este departe de a se fi încheiat pe teritoriul ţării noastre, tocmai de aceea este importantă fiecare bătălie.

În perioada 18 – 20 februarie 2022, Asociaţia Kogaion 115 organizează Târgul de Dragobete, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român.

Potrivit organizatorilor: “Cei care vor sa sărbătoarească româneşte ziua dragostei şi a tinereţii, cunoscută în popor ca Dragobete sau «Cap de primăvară», sunt invitaţi la muzeu. De aici vizitatorii pot alege cadouri cu totul deosebite, de la meşterii şi artizanii prezenţi la târg: vase de ceramică de Horezu şi Corund, podoabe tradiţionale, măşti populare, icoane, ii brodate cu mătase, obiecte din lemn pentru gospodărie, vestimentaţie şi încălţăminte din piele naturală, împletituri din lână, obiecte de decor din ceramică pictată şi din lavandă, bijuterii din porţelan sau din argint, cosmetice naturale, tablouri cu fir de aur şi multe mărţisoare lucrate manual. Producători din diferite zone ale ţării s-au pregătit, cum se cuvine, cu brânzeturi de capră, preparate din carne, păstăv afumat în cetină de brad, miere, vin, ţuică de prune, turtă dulce, dulceţuri şi siropuri naturale, zacuscă şi murături, plăcinte boiereşti, prăjituri de casă, baclavale, sucuri de cătină şi aronia şi pâine cu maia naturală. Pentru colecţionari, vor fi la târg unelte vechi ţărăneşti, costume populare autentice şi nenumărate alte obiecte încărcate de istorie.

Toţi cei prezenţi se vor putea ospăta cu preparate proaspăt gătite la ceaun: ciorbă acră de pui cu găluşte, tochitură muntenească, tocaniţă de praz cu costiţă afumată şi sărmăluţe cu mămăliguţă. De pe grătar nu vor lipsi cârnăciorii, peştele şi pastrami”. Respectarea măsurilor sanitare este în vigoare, iar accesul se face după următorul program: de vineri, 18, până duminică, 20 februarie 2022, între orele 10.00 şi 18.00.

[ad_2]

Source link

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.