[ad_1]

Pachete de acţiuni ce echivalează cu 5,75% din SIF Oltenia au fost schimbate prin tranzacţii “deal”, ieri şi astăzi

SIF Banat-Crişana (SIF1) împreună cu SIF Muntenia (SIF4) deţineau, în data de 14 februarie, 8,6% din drepturile de vot ale SIF Oltenia (SIF5), conform unei raportări de astăzi publicate pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În acea zi au avut loc două tranzacţii “deal” cu 4,09% din SIF Oltenia, în valoare de 33,24 milioane de lei, schimbul fiind realizat la preţul unitar de 1,63 lei, cu 1,69% sub referinţa din piaţa “regular”.

Ieri, au mai avut loc două transferuri “deal” cu 2,08% din titlurile societăţii de investiţii financiare din Craiova, iar astăzi au mai fost schimbate prin aceeaşi piaţă acţiuni reprezentând 3,67% din SIF Oltenia.

În toamna anului 2020, SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia, laolaltă cu un grup de fonduri de investiţii finanţate în diferite proporţii chiar de cele două SIF-uri, au reuşit să preia conducerea SIF Oltenia. Cu toate că board-ul SIF5 a reclamat acţiunea concertată şi depăşirea pragului de 5% pe atunci în vigoare, ASF a susţinut că din propriile analize nu reiese o astfel de concluzie.

[ad_2]

Source link

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.