[ad_1]

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, campionul de la Australian Open 2022, a primit pentru a cincea oară în cariera sa trofeul ATP Stefan Edberg pentru sportivitate (fair play), acordat de colegii săi din circuitul profesionist, informează agenţia EFE, conform Agerpres.

Trofeul, pe care Nadal l-a depus miercuri la muzeul care îi poartă numele din cadrul academiei sale de tenis de la Manacor (Mallorca), recunoaşte “fair play-ul, profesionalismul şi integritatea” de care spaniolul a dat dovadă “pe teren şi în afara terenului”.

“Nu aş putea fi mai fericit după ce am primit încă o dată premiul pentru sportivitate de la colegii mei din turneu”, a spus Nadal, pe care ATP l-a informat în privinţa câştigării trofeului încă din luna decembrie.

Tenismanul spaniol a cucerit pentru a patra oară consecutiv premiul pentru sportivitate, în posesia căruia a intrat pentru prima oară în 2010.

“Sincer, înseamnă foarte mult pentru mine că încerc să fiu întotdeauna corect pe teren. Vă mulţumesc că aţi crezut în mine”, a precizat el.

Rafael Nadal a cucerit luna trecută al 21-lea său titlu de Mare Şlem, un record pentru era open, după ce l-a învins pe rusul Daniil Medvedev în finala turneului Australian Open.

[ad_2]

Source link

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.