[ad_1]

Siria-Reuters(prin Agerpres)-15 februarie2022: Ministrul apărării al Rusiei, Serghei Şoigu, s-a deplasat în Siria pentru a inspecta exerciţiile navale la care participă 15 nave de război şi 30 de avioane astăzi în estul Mediteranei.

Exerciţiile sunt parte a unei intensificări a activităţii militare a Rusiei în contextul crizei cu Occidentul în legătură cu Ucraina şi securitatea în Europa.

Ministerul Apărării anunţase puţin mai devreme marţi, într-un comunicat citat de Interfax, că Rusia a desfăşurat avioane de luptă MiG-31K cu rachete hipersonice Kinjal, precum şi bombardiere strategice cu rază lungă de acţiune Tupolev Tu-22M la baza sa aeriană Hmeimim din Siria, pentru exerciţii navale.

Moscova a anunţat pe 20 ianuarie că marina sa militară va desfăşura o serie de exerciţii în care vor fi implicate toate flotele sale de la Pacific la Atlantic, cu participarea a 10.000 de soldaţi, 140 de nave de război şi zeci de avioane.

Regimul de la Damasc al preşedintelui Bashar al-Assad este un aliat ferm al Moscovei de când aceasta a lansat în sprijinul său o campanie de lovituri aeriene în Siria în 2015.

Pe lângă baza aeriană de la Hmeimim, Rusia mai controlează şi baza navală de la Tartus.

Rusia a trimis avioane de luptă dotate cu rachete Kinjal pentru prima dată anul trecut, după ce a extins pista de la baza Hmeimim pentru a primi astfel de aeronave, a afirmat Rob Lee, analist militar la Foreign Policy Research Institute din Statele Unite.

Potrivit analistului, aceste desfăşurări indică spre o prezenţă militară în creştere a Rusiei în Orientul Mijlociu şi spre capacitatea acesteia de a acţiona în diferite regiuni şi a-şi proiecta puterea.

Media ruse au relatat că rachetele hipersonice Kinjal pot lovi ţinte la distanţe de până la 2.000 km. Kinjal este una din armele strategice anunţate de preşedintele rus Vladimir Putin în martie 2018.

[ad_2]

Source link

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.