[ad_1]

Rusia a lansat astăzi capsula cargo Progress MS-19 spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS) încărcată cu 1,6 tone de echipamente şi materiale pentru aprovizionarea membrilor platformei orbitale, relatează EFE, citată de Agerpres.

Lansarea cargoului Progress a avut loc la 04:26 GMT cu ajutorul unei rachete Soyuz-2.1a de pe cosmodromul Baikonur, din stepa kazahă.

Capsula cargou se va cupla în mod automat la modulul Poisk al segmentul rus al ISS peste două zile, la 07:08 GMT.

Este vorba de cea de-a 80-a misiune de aprovizionare a ISS, potrivit agenţiei spaţiale ruse, Roscosmos.

Nava rusească duce pe platforma orbitală aproximativ 1,6 tone de diferite echipamente şi materiale, inclusiv pentru menţinerea sistemelor de la bordul ISS, pentru controlul medical şi materiale igienico-sanitare.

Transportă de asemenea pe ISS articole de îmbrăcăminte, alimente conservate sau proaspete pentru echipaje, precum şi un ansamblu de sisteme pentru programul de cercetare şi experimente ştiinţifice pentru cercetătorii ruşi ai platformei.

Cosmonauţii Piotr Dubrov şi Anton Shkaplerov, doi dintre cei şapte membri ai echipajului aflaţi pe ISS, vor supraveghea de pe modulul de serviciu Zvezda cuplarea navei Progress MS-19 la platforma orbitală.

În cazul, puţin probabil, ca nava să nu se poată cupla automat la platformă, ei vor putea efectua manual această manevră, prin sistemul de andocare de urgenţă TORU.

[ad_2]

Source link

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.