[ad_1]

Încă opt avioane de luptă americane F-15 au aterizat astăzi în Polonia, a anunţat ministrul apărării din Polonia, în contextul tensiunilor în creştere din estul Europei după ce Rusia a comasat trupe în apropierea frontierei cu Ucraina, relatează Reuters, conform Agerpres.

“Mai multe avioane de luptă americane F-15 au aterizat astăzi în baza de la Lask”, a postat pe Twitter Mariusz Blaszczak. “Opt avioane de luptă li se vor alătura celor care au venit în Polonia săptămâna trecută”, a adăugat acesta.

Pentagonul a anunţat vineri că Statele Unite au decis să trimită şi 3.000 de militari suplimentari în Polonia pentru a linişti aliaţii NATO, în contextul în care Washingtonul se teme de o invazie militară rusă în Ucraina.

Cei 3.000 de soldaţi ai Diviziei 82 aeropurtate, principala forţă de reacţie rapidă a armatei americane, cu sediul la Fort Bragg, în statul Carolina de Nord, au fost puşi în alertă la sfârşitul lunii ianuarie, la cererea preşedintelui Joe Biden, care a dorit să asigure aliaţii din Europa de Est de susţinerea SUA în faţa Rusiei.

La ordinul şefului Pentagonului, Lloyd Austin, cei 3.000 de soldaţi ar trebui să ajungă la faţa locului “la începutul săptămânii viitoare”, a precizat un înalt oficial american de la Pentagon sub protecţia anonimatului.

Ei se vor alătura celor aproximativ 2.000 de soldaţi ai Diviziei 82 şi comandamentului acesteia a căror desfăşurare a fost anunţată pe 2 februarie – 1.700 în Polonia şi 300 în Germania, unde se află comandamentul forţelor americane în Europa.

“În total, aceşti 5.000 de soldaţi suplimentari reprezintă o forţă extrem de mobilă şi flexibilă, capabilă de misiuni multiple”, a spus oficialul superior.

“Sunt desfăşuraţi pentru a-i asigura pe aliaţii NATO, pentru a descuraja potenţialele atacuri pe flancul estic al NATO, pentru a instrui forţele ţărilor gazdă şi pentru a ajuta la o gamă largă de sarcini”, a adăugat acesta.

[ad_2]

Source link

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.