[ad_1]

Spaţiile de retail, dar şi zone amenajate pentru co-working, din ansamblurile de locuinţe noi construite la parter sau în spaţii adiacente au devenit un element care este luat în calcul din ce în ce mai mult de cumpărătorii de locuinţe, în contextul lucrului de acasă şi a nevoii de a se proteja din cauza virusului COVID-19, arată datele companiei IMOTECA.

“Vedem un interes care se manifestă din ce în ce mai intens pentru aceste facilităţi pe care cumpărătorii de locuinţe le doresc în ansamblurile rezidenţiale, astfel că dezvoltatorii cu proiecte de mai mult de 2 blocuri s-au repliat şi iau în calcul şi aceste cerinţe. În prezent, aceste criterii sunt definitorii pentru 2 din 5 cumpărători, iar având în vedere faptul că oamenii vor lucra mai mult de acasă şi în perioada post-pandemie, credem că ponderea va creşte”, a declarat Oana Ivan, managing partner IMOTECA.

Reprezentanţii IMOTECA menţionează faptul că includerea unui mix de chiriaşi de retail cât mai variat şi de zone în care locuitorii ansamblurilor rezidenţiale pot sa lucreze în sistem co-working, oferă un avantaj competitiv dezvoltatorilor, într-o piaţă în care concurenţa este în creştere.

În condiţiile crizei sanitare, pentru cumpărătorii de locuinţe, confortul se traduce acum prin facilităţi care să le ofere acces facil la nevoile zilnice, fără să mai fie nevoiţi să se deplaseze. De asemenea, în contextul răspândirii modelului de lucru hibrid, spaţiile co-working amenajate în apropierea locuinţei sunt foarte apreciate şi căutate.

Astfel, în aceste spaţii funcţionează pe lângă magazine alimentare, şi clinici medicale, saloane de înfrumuseţare, spălătorii, cafenele, restaurante etc, operatori pe care înainte de pandemie îi găseai mai ales la parterul clădirilor de birouri.

Suprafeţele ocupate de zonele care se adresează acestor facilităţi au crescut ca pondere în ansamblurile rezidenţiale şi pot ajunge până la 10-15% din suprafaţa totală construită.

În prezent, portofoliul IMOTECA include un număr de 30 proiecte.

[ad_2]

Source link

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.