[ad_1]

Rusia-Interfax şi Reuters(prin Agerpres): Rusia este pregătită să deschidă focul asupra navelor şi submarinelor străine care intră ilegal în apele sale teritoriale, a afirmat astăzi un reprezentant de rang înalt al forţelor armate ruse.

Orice asemenea decizie va fi adoptată însă la ”cel mai înalt nivel”, a precizat înaltul ofiţer rus.

Armata rusă a anunţat sâmbătă că a folosit ”mijloace adecvate” pentru a forţa un submarin american să părăsească apele ruseşti din Orientul Îndepărtat, după ce nava ignorase o solicitare a Rusiei de a pleca.

Submarinul a fost detectat în apropierea insulelor Kurile, în timp ce Rusia efectua exerciţii navale. SUA au negat că au desfăşurat operaţiuni militare în apele teritoriale ruseşti.

Acest incident intervine într-o perioadă când Occidentul pare tot mai îngrijorat de iminenţa unei invazii ruse în Ucraina, după ce Rusia a desfăşurat masiv trupe şi echipament militar în apropierea frontierei sale cu această ţară. Moscova neagă că ar avea o asemenea intenţie, dar cere garanţii de securitate din partea SUA şi a NATO.

Washingtonul a atras atenţia că forţele militare ruse ar putea invada Ucraina ”în orice moment”.

În 2014, Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea şi ulterior a provocat un conflict separatist în regiunea Donbas din estul Ucrainei, ceea ce a condus la o serie de sancţiuni din partea Uniunii Europene şi a SUA împotriva unor oficialităţi şi entităţi ruse.

[ad_2]

Source link

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.