[ad_1]

Ucraina a cerut o reuniune cu Rusia şi ţările OSCE, acuzând Moscova că nu împărtăşeşte informaţii despre mişcările sale masive de trupe la graniţa cu Ucraina, în centrul unei grave crize ruso-occidentale, informează news.ro.

Într-un comunicat publicat duminică seară, şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba, a afirmat că Rusia a ignorat o cerere a Kievului ce priveşte Documentul de la Viena, un text al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) care promovează măsuri de transparenţă între forţele armate din 57 de ţări membre ale organizaţiei.

“Trecem la etapa următoare. Ucraina convoacă o reuniune cu Rusia şi toate Statele membre ale OSCE în 48 de ore pentru a discuta despre întărirea şi deplasarea trupelor ruseşti de-a lungul graniţei noastre şi în Crimeea ocupată”, a indicat Kuleba.

Rusia “trebuie să-şi onoreze angajamente în materie de transparenţă militară cu scopul de a reduce tensiunile şi de a întări securitatea în rândul tuturor statelor participante”, a continuat el.

Din noiembrie, Rusia a desfăşurat 100.000 de soldaţi la frontierele orientale ucrainene, creând îngrijorarea occidentalilor care se tem de o nouă operaţiune militară contra Kievului după anexarea Crimeei din 2014.

Washingtonul a repetat duminică că Rusia ar putea ataca Ucraina “în orice moment”.

Moscova neagă orice intenţie agresivă faţă de Ucraina, dar condiţionează detensionarea situaţiei printr-o serie de cerinţe, în special asigurarea ca Kievul să nu fie integrat niciodată în NATO. O condiţie pe care occidentalii o consideră inaccpetabilă.

[ad_2]

Source link

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.