[ad_1]

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că decizia privind evaluarea activităţi miniştrilor aparţine premierului şi spune că nu îi poate “cere” acestuia “evidenţe”, afirmaţia fiind făcută în contextul în care a fost întrebat dacă va solicita demiterea ministrului Energiei, în situaţia în care acesta nu vine cu o propunere privind rezolvarea problemelor legate de criza preţurilor la electricitate şi gaze naturale, informează news.ro.

“Cel care face prima evaluare a miniştrilor este primul-ministru. Nu pot să-i cer evidenţe domnului prim ministru Nicolae Ciucă şi este un om cât se poate de înţelept şi responsabil”, a afirmat Marcel Ciolacu, duminică seară, la Digi 24, întrebat dacă va solicita demiterea ministrului Energiei, Virgil Popescu, în situaţia în care acesta nu vine cu o propunere privind rezolvarea problemelor legate de criza preţurilor din domeniu.

Ciolacu a menţionat că nu a discutat cu premierul despre schimbarea din funcţie a ministrului Energiei.

Întrebat dacă România va negocia cu oficialii europeni reglementarea pe o perioadă limitată a preţurilor în domeniul energiei, Ciolacu a răspuns: “Dacă aceasta va fi decizia şi propunerea primului-ministru, se va ajunge la acest lucru, categoric”.

Acesta a ţinut să arate că Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) nu mai are atribuţii privind reglementarea preţurilor în piaţa de profil.

“Deci susţin în totalitate declaraţia dată de purtătorul de cuvânt al Băncii Naţionale, că liberalizarea preţurilor la energie a fost făcut haotic în România şi nu a fost negociată cu responsabilitate la Comisia Europeană”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

[ad_2]

Source link

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.