[ad_1]

Comisarii ANPC au sancţionat operatorul economic Mega Image cu amenzi contravenţionale în valoare de 68.000 de lei, în urma unor verificări efectuate în 4 supermarketuri situate în sectorul 2 şi în comuna Popeşti Leordeni, con form unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, în urma sesizărilor primite de la consumatori, acţiunile de control întreprinse de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) la marile magazine se desfăşoară în continuare.

Alte 4 supermarketuri Mega Image, situate în sectorul 2 şi în comuna Popeşti Leordeni, au fost verificate:de comisarii ANPC.

“Deşi controalele noastre atrag atenţia asupra unor abateri, reclamaţiile consumatorilor nu contenesc să sosească. De aceea verificarea respectării drepturilor lor de către operatorii economici se întâmplă întotdeauna cu celeritate şi fermitate, din partea noastră”, a declarat Paul Anghel, director general ANPC.

Echipele Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti-Ilfov au constatat, în urma controlului, nereguli importante aplicând amenzi contravenţionale în valoare de 68.000 de lei.

La acestea s-au adăugat măsuri complementare de:

-oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficienţe;

-oprirea temporară a prestarii de servicii a raioanelor cu abateri până la remedierea deficienţelor constatate, pentru două magazine.

Deficienţele constatate de comisarii ANPC au fost:

– comercializarea unor produse cu data limită de consum depăşită;

– comercializarea unor fructe şi produse din carne cu modificări organoleptice evidente şi urme de mucegai;

– comercializarea unor produse preparate în zona de gătire a magazinului în vitrine calde neigineizate;

– prezenţa, în sistemul de ventilaţie al vitrinelor frigorifice de expunere a produselor la vânzare, a prafului în strat grosier, ruginei, a vopselei exfoliate;

– utilizarea unor vitrine frigorifice cu rafturi care prezentau un grad avansat de uzură, depreciate, pătate, cu resturi şi reziduri alimentare, se arată în comunicat.

[ad_2]

Source link

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.