Un nou pachet de 5% din SIF Muntenia a fost transferat printr-o tranzacţie “deal” – 11.02.2022

Un nou pachet de 5% din SIF Muntenia a fost transferat printr-o tranzacţie "deal" - 11.02.2022

[ad_1]

Vânzători probabili – FIA Romania Strategy Fund sau fonduri ale SAI Broker

Un pachet de 5,1% din acţiunile SIF Muntenia (SIF4) a fost transferat astăzi prin două tranzacţii de tip “deal”, pentru 62,6 milioane de lei, conform datelor Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Tranzacţiile vin după ce, la începutul lunii, tot prin două schimburi “deal” a fost transferat un pachet de 1,3% din acţiunile societăţii de investiţii financiare, iar în lunile decembrie şi ianuarie, pachete de peste 5% din SIF Muntenia deţinute de fonduri de investiţii care sunt finanţate chiar de SIF Muntenia şi/sau SIF Banat-Crişana, au fost cumpărate de către SIF Oltenia şi SIF Banat-Crişana.

Probabil că şi în acest caz vânzătorul este un administrator ce deţine unul sau mai multe fonduri susţinute de cele două SIF-uri. După tranzacţiile de anul trecut, pachete de circa 5% din SIF Muntenia cumpărate inclusiv cu bani ai SIF-ului mai aveau FIA Romania Strategy Fund şi SAI Broker, după cum reiese din raportările BVB.

Transferurile vin după acuzaţiile Asociaţiei Investitorilor la SIF-uri care a reclamat la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) existenţa unor conflicte de interese dintre SIF Muntenia şi fonduri de investiţii care votează la adunările generale ale acţionarilor SIF-ului cu acţiuni achiziţionate cu banii proveniţi de la SIF Muntenia şi/sau SIF Banat-Crişana.

Autoritatea nu a răspuns investitorilor ci a trimis o adresă tuturor administratorilor de fonduri prin care îi atenţionează să respecte legea 74/2015 şi regulamentul Uniunii Europene 231/2013 ce se referă, printre altele, la conflictele de interese. Astăzi, în ziarul BURSA a fost publicat un articol semnat de Ben Madadi, ce deţine puţin peste 6% din SIF Muntenia, în care investitorul acuză ASF de complicitate cu Bogdan Drăgoi, preşedintele SIF Banat-Crişana, privind încălcarea legii şi regulamentului menţionat.

SIF Banat-Crişana deţine 99,9% din SAI Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia. În anul 2020, SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia, laolaltă cu fondurile pe care le finanţau au schimbat conducerea SIF Oltenia, impunându-şi proprii oameni în board-ul societăţii de investiţii financiare din Craiova.

[ad_2]

Source link

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.