ÎN DATA DE 21 MARTIE Acţionarii THR Marea Neagră sunt convocaţi pentru alegerea Consiliului de Administraţie – 10.02.2022

ÎN DATA DE 21 MARTIE Acţionarii THR Marea Neagră sunt convocaţi pentru alegerea Consiliului de Administraţie - 10.02.2022

[ad_1]

Acţionarii THR Marea Neagră (EFO) sunt convocaţi, la data de 21 martie, pentru alegerea membrilor Consiliului de Administraţie pentru o perioadă de patru ani, prin aplicarea metodei votului cumulativ, conform unui raport al societăţii publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Convocarea vine în urma solicitării venite în acest sens din partea SIF Transilvania (SIF3), acţionarul majoritar al THR Marea Neagră, companie ce dispune de spaţii de cazare şi alimentaţie în Eforie Nord, Venus şi Saturn. O solicitarea similară a fost trimisă de SIF3 şi către ARO-Palace Braşov.

În prezent, Consiliul societăţii de la malul mării, ce a fost numit în august 2020 cu un mandat de doi ani, este format din preşedintele Constantin Frăţilă şi membrii Diana Vereş, Dinu-Şerban Mailat, Şerban Marin şi Dumitru Carapiti, ultimul fiind numit administrator provizoriu în noiembrie anul trecut, după ce Tony-Cristian Raduţă-Gib a renunţat la mandatul său din board-ul THR Marea Neagră.

Propunerile SIF Transilvania pentru Consiliul companiei de la malul mării sunt: Mihaela Ichim – din Constanţa, de profesie economist, director în cadrul Băncii Transilvania, Cristian Buşu – economist, fost vicepreşedinte al SIF Oltenia, Mihăiţă Giani Vatuiu – de profesie inginer domiciliat în Bucureşti, Stelian Gavril – ofiţer în rezervă domiciliat în Cluj-Napoca şi Şeban Valentin Marin – economist domiciliat în Bucureşti.

Tot în raportul de ieri al companiei se arată că, în urma aspectelor sesizate de Constantin Frăţilă într-un raport publicat la BVB în data de 2 februarie, Consiliul de Administraţie al THR Marea Neagră a solicitat auditorului intern o analiză a unor contracte şi operaţiuni derulate în exerciţiul financiar 2021.

Conform raportului companiei de la începutul acestei luni, fostul arbitru de fotbal a înaintat plângere penală pentru gestiune frauduloasă împotriva directorului general al companiei de la malul mării, Mihai Zamfir.

“Urmare a materialelor prezentate în şedinţa Consiliului din 26 ianuarie 2022, a notelor explicative date de restul directorilor THR, precum şi a lipsei materialului explicativ a directorului general Mihai Zamfir, Constantin Frăţilă, Administrator şi Preşedinte CA , având în vedere aspectele deosebit de grave avute în vedere în analiză, a procedat de îndată la întocmirerea unei plângeri penale împotriva domnului Mihai Zamfir pentru gestiune frauduloasă şi infracţiuni conexe. Plângerea penală ar putea fi extinsă şi asupra mai multor persoane cu responsabilităţi în administrarea societăţii”, se arată în raport.

Contactat de ziarul BURSA, Constantin Frăţilă nu a dorit să comenteze subiectul.

Pentru primele nouă luni ale anului trecut, THR Marea Neagră a raportat venituri din exploatare de 46,06 milioane de lei, în creştere cu 13,8% faţă de cele din primele nouă luni ale anului trecut, în timp ce profitul net s-a ridicat la 8,89 milioane de lei, în scădere cu 6,7% pentru aceeaşi perioadă de raportare.

SIF Transilvania deţine 78,1% din capitalul operatorului de activităţi turistice de la Marea Neagră.

[ad_2]

Source link

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.