[ad_1]

Angajaţii din administraţia publică, membri ai sindicatelor afiliate Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), intră astăzi în grevă japoneză, potrivit unui comunicat de presă.

Această formă de protest face parte din programul de acţiuni stabilite de către Biroul executiv al federaţiei. Salariaţii vor purta banderolă albă sau vor posta pe uşa biroului anunţul care conţine revendicările, în semn de protest, însă vor desfăşura activitate în condiţii normale, fără întreruperea programului de lucru, notează sursa citată.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) solicită Guvernului în primul rând aplicarea imediată, în integralitate, a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prin revocarea măsurii de îngheţare a salariilor/veniturilor din sectorul bugetar pentru anul 2022, inclusiv indemnizaţiile demnitarilor din administraţia publică locală.

Cea de-a doua revendicare a FNSA este modificarea Art. 11 alin. (4) din Legea nr. 153/2017 în ceea ce priveşte raportarea totalităţii veniturilor salariaţilor din administraţia publică locală la indemnizaţia viceprimarilor/vicepreşedinţilor consiliilor judeţene.

Astfel, Federaţia solicită demararea discuţiilor şi negocierilor în vederea fie a înlocuirii sintagmei ”venituri” cu ”salariul de bază/încadrare”, fie a excluderii unor categorii de drepturi salariale, cum ar fi indemnizaţia de hrană, indemnizaţia de vacanţă/vouchere de vacanţă, majorări salariale din fonduri europene, spor de condiţii de muncă, de la limita impusă.

[ad_2]

Source link

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.