[ad_1]

Prim-ministrul britanic Boris Johnson se va deplasa joi în Polonia şi la sediul NATO din Bruxelles, în contextul tensiunilor legate de situaţia de securitate în Ucraina, informează Agerpres.

Un purtător de cuvânt al diplomaţiei de la Varşovia a anunţat miercuri că Boris Johnson, însoţit de premierul polonez Mateusz Morawiecki, le va face o vizită militarilor britanici desfăşuraţi în Polonia. De asemenea, el se va întâlni cu preşedintele Andrzej Duda, a precizat purtătorul de cuvânt.

Conform unui comunicat al NATO, premierul britanic va avea tot joi o întrevedere cu secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, la Bruxelles. Comunicatul nu menţionează agenda discuţiilor.

Vizitele lui Boris Johnson au loc în contextul eforturilor occidentale de detensionare a situaţiei de la graniţa ruso-ucraineană, unde Moscova a trimis peste 100.000 de militari.

Ministrul apărării de la Londra, Ben Wallace, a afirmat recent că Marea Britanie va suplimenta cu 350 de militari contingentul din Polonia. Anul trecut, Londra a trimis 100 de militari pentru a ajuta Polonia să răspundă crizei migranţilor la frontiera cu Belarus.

[ad_2]

Source link

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.