[ad_1]

Preşedintele francez Emmanuel Macron, primul lider occidental care s-a întâlnit cu Vladimir Putin de când Rusia a adunat trupe în apropierea Ucrainei, a declarat marţi că este de părere că pot fi luate măsuri pentru detensionarea crizei şi a cerut tuturor părţilor să rămână calme, potrivit Reuters.

Macron, care, spre deosebire de liderii americani şi britanici, a minimizat probabilitatea ca Rusia să invadeze Ucraina, a călătorit marţi de la Moscova la Kiev, în încercarea de a media o înţelegere şi de a evita războiul.

Preşedintele francez nu a obţinut mari progrese în negocieri dar a spus că a considerat că discuţiile sale au contribuit la prevenirea escaladării crizei. El a spus că nu s-a aşteptat niciodată o secundă ca Putin să accepte concesii.

Putin şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-au spus că s-au angajat să respecte principiile unui acord de pace din 2014, a spus el, adăugând că acest acord, cunoscut sub numele de acordurile de la Minsk, a oferit o cale de rezolvare a disputelor lor în curs.

“Calmul este esenţial din partea tuturor părţilor, în cuvinte şi în fapte”, a spus Macron, lăudându-l pe Zelenski pentru “sângele rece” pe care el şi poporul ucrainean îl arată, în timp ce Rusia adună peste 100.000 de soldaţi, tancuri şi arme grele la graniţele Ucrainei.

[ad_2]

Source link

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.