[ad_1]

Comisia aprobă un ajutor în valoare de 43,63 milioane EUR pentru compensarea pagubei suferite de către CFR Călători ca urmare a pandemiei de coronavirus, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, această măsură va permite ţării noastre să ofere compensaţii CFR Călători pentru paguba suferită în perioada 1 aprilie-31 august 2020, pagubă care a reprezentat o consecinţă directă a restricţiilor impuse. Acest ajutor va lua forma unei injecţii de capital.

Măsura a fost adoptată în temeiul articolului 107, alineatul (2), litera (b) din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, care permite Comisiei să aprobe măsuri de ajutor de stat acordate de statele membre pentru a oferi compensaţii întreprinderilor care suferă pagube provocate direct de evenimente extraordinare, cum este cazul pandemiei de coronavirus. Comisia a constatat că prin măsura notificată va fi compensată paguba rezultată direct în urma izbucnirii pandemiei de coronavirus.

De asemenea, Comisia a mai constatat că măsura este proporţională, întrucât nu se depăşeşte valoarea necesară pentru repararea pagubei. Pe această bază, Comisia a ajuns la concluzia că măsura corespunde normelor UE în materie de ajutoare de stat.

După soluţionarea tuturor aspectelor legate de confidenţialitate, varianta neconfidenţială a deciziei va fi disponibilă sub numărul de caz SA.60996 în Registrul ajutoarelor de stat, aflat pe site-ul Comisiei în domeniul concurenţei, menţionează sursa citată.

[ad_2]

Source link

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.