[ad_1]

Dacian Cioloş a anunţat astăzi că demisionează din funcţia de preşedinte al USR şi a menţionat că nu ia în calcul o nouă candidatură la următorul congres al partidului.

“Mi-am anunţat astăzi colegii că am decis să demisionez din funcţia de preşedinte al USR, după ce Biroul Naţional a respins planul de revitalizare pe care l-am prezentat şi pentru care am cerut aprobare. (…) Atâta vreme cât nu am avut în Biroul Naţional susţinere pentru acest plan am considerat firesc şi de bun simţ să îmi prezint demisia, pentru că sensul pentru care am candidat la preşedinţia partidului a fost să contribui la modernizarea partidului. Credinţa mea e că USR e în continuare o alternativă politică pe scena politică din România, o alternativă la extremism”, a declarat Dacian Cioloş în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul partidului.

“Nu mai candidez la funcţia de preşedinte. Nu are niciun sens”, adăugat acesta.

Dacian Cioloş a declarat că s-a confruntat în repetate rânduri cu un vot de 11 – 14 în Biroul Naţional, aspect care a indicat o falie în partid.

“Nu puterile mi-au lipsit mie, ci încrederea că putem colabora împreună. Puterea nu trebuie să o concentreze un singur om. Şi în USR nu cred că va reuşi nimeni, niciun om, nici din afară, să concentreze puterea şi de unul singur să ducă partidul într-o anumită direcţie. Dar fără încredere că putem colabora unii cu ceilalţi şi avem interese comune, fără acea încredere (…) va fi greu. Şi atunci când ai sistematic în Biroul Naţional un vot 14 – 11, asta arată că e acolo o falie care e greu de depăşit. Şi sper eu colegii mei să o poată depăşi”, a precizat Dacian Cioloş.

Dacian Cioloş a declarat că va rămâne membru al USR.

“Rămân în continuare în partid, un membru de partid şi voi căuta în continuare cu ceilalţi colegi care cred că acest partid pentru a avea un viiror (…) are nevoie de împrospătare, are nevoie de reconectare la societate şi are nevoie de curajul de a-şi recunoaşte limitele pe care trebuie să le depăşeească în perioada următoare. Preşedinte interimar va rămâne Cătălin Drulă până când conducerea USR va decide că organizeze alegeri pentru un nou preşedinte. Cred că ar fi important să înceapă o dezbatere în partid, nu cred că business as usual e în continuare o soluţie pentru USR. Cred că ar trebui începută o dezbatere şi cu privire la modificarea statului”, a adăugat Dacian Cioloş.

[ad_2]

Source link

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.