[ad_1]

Certificatele de vaccinare anti-COVID-19 au de astăzi o valabilitate de doar şapte luni în cazul persoanelor din Grecia care nu au efectuat cea de-a treia doză sau booster, situaţie care vizează începând de azi peste 300.000 de persoane, relatează EFE, citată de Agerpres.

Începând de astăzi, toţi călătorii care au certificat european valabil nu mai sunt obligaţi să efectueze un test PCR pentru intrarea în Grecia.

În această măsură, convenită la nivel european, se încadrează doar persoanele care s-au vaccinat, iar celelalte nevaccinate vor trebui să prezinte un test negativ când vor trece graniţa.

Ministrul grec al sănătăţii, Thanos Plevris, a reamintit în declaraţii acordate postului privat Skai că toate persoanele care nu au primit a treia doză de vaccin anti-COVID-19 vor trebui să prezinte un test negativ la locul de muncă.

Aceste persoane nu vor putea de asemenea să intre în magazine, restaurante şi locuri de agrement, precum şi în majoritatea instituţiilor publice, având în vedere că cei nevaccinaţi nu au acces decât în supermarketuri sau în farmacii.

Numărul mare de contagieri, al persoanelor intubate şi al deceselor face ca Grecia să nu fie încă în măsură să ridice mai multe restricţii, cum au făcut alte ţări europene.

Deşi cifra cazurilor zilnice este de sub 20.000, la o populaţie de 10,7 milioane de persoane, numărul deceselor se apropie de o sută pe zi.

În actuala situaţie, premierul conservator Kyriakos Mitsotakis a decis să flexibilizeze doar ora de închidere a restaurantelor şi a barurilor, care nu mai sunt obligate să închidă la miezul nopţii şi să le permită să difuzeze muzică.

[ad_2]

Source link

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.